Nyhedsbrev fra Gudenå Distrikt, KFUM-Spejderne i Danmark [November 2014]

 

Nyhedsbrev november Gudenå Distrikt

 

Kære ledere, rovere og grupperådsmedlemmer

 

Vi sender her et november-nyhedsbrev med en række spændende nyheder til jer. Det er faktisk ret spændende at være med i en distriktsstab, hvor vi gang på gang kan få en masse inspiration fra jer og give ideer videre til andre, der har eller får brug for dem. Det vil vi gerne styrke ved efter nytår for alvor at styrke kontakten til grupperne. Derfor vil distriktsstaben meget gerne inviteres til at deltage i jeres ledermøder for at blive dygtigere og for at kunne videregive jeres succeshistorier til andre grupper. Vi kontakter gruppelederne, når vi har fordelt distriktets 16 grupper mellem os.

Jota/Joti 17.-19. oktober 2014

Det blev en fantastisk weekend med i alt 90 deltagere. 6 radiofolk med lige så stor entusiame som spejderne gjorde, at det næsten kneb for spejderne at følge med til alle de opgaver, som radiofolkene kom med. Stor ros til alle dem for at vælge en weekend sammen med os. I år nåede vi de fysiske rammer for, hvad scoutlinks servere kunne håndtere. Så fredag aften da alle spejdere var ankommet, havde vi sved på panden. Der var et max på 80 brugere fra samme ip-adresse på serverne. Men det lykkedes at få lukket op, så alle kunne være med. En weekend med scorecard, timedans, flashmob, computerchat med hele verden, radiosignaler fra os sporet til Japan, USA og Grønland, vores madtradition – lagsagne og meget,meget mere. Skal opleves, der er umuligt at genfortælle alt. Men spørg en deltager og du vil sikkert se et smil og få at vide, at han skal med igen.

Jota/Joti 2015 er d. 16.-18. oktober. Så kører vi igen, så husk at få det i kalenderen.

Spejderhilsen

Jan Andersen, gruppeleder

Kjellerup Spejderne

Du kan se nogle billeder fra Jota/Joti her …

 

Distriktsrådsmøde 30. oktober

Du læse referatet fra distriktsrådsmødet 30. oktober her ….

 

PL/PA 31. okt-2. nov.

PL/PA – distriktets patruljelederkursus – blev afviklet i flot vejr i Paradislejren i Virklund. Ca. 70 børn og unge deltog i kurset. Se nogle flotte billeder på kursets facebookside. Vi får kun rosende kommentarer fra kurset. Disse roser sendes hermed videre til Klaus og hans stab. Klaus har nu ønsket at stoppe som leder af næste års PL/PA. Kursets kommende evaluering viser så, hvad løsningen bliver på det.

MEN, MEN, MEN

Hvad er et patruljelederkursus værd, hvis ikke de nye færdigheder kommer i brug i spejdertroppene. Så kære juniortropledere, tropledere og seniortropledere: Jeres børn er nu blevet 5 cm højere og 2 år ældre (mentalt, i hvert fald). I skal derfor i lederkredsen snakke om, hvordan børnene får de bedste muligheder for at arbejde selvstændigt ved spejdermøderne. Giv dem opgaver og udfordringer. De vil elske det!

 

Lederforum 19. november kl. 19

Alle voksne ledere og andre interesserede i distriktet inviteres hermed til lederforum i distriktet.Inklusion af børn med særlige behov er en udfordring i folkeskolen og også i spejderenhederne.
Nogle børn kan være særligt sensitive, have ADHD, diagnoser inden for autismespektret eller på anden måde være handicappede.
Hvordan rummer vi disse børn i enhederne?
Spejderleder og socialrådgiver Lene Kuntz vil på årets lederforum i Gudenå Distrikt give et bud på udfordringerne. Lenes udgangspunkt er gennem sit arbejde som socialrådgiver i børnehandicap samt erfaring fra mere end 10 år som leder for børn med særlige behov. Der vil være rig mulighed for erfaringsudveksling og debat undervejs. Mødet afholdes i spejderhytten Phoenix, Harsnaplundvej 8, 8600 Silkeborg.

På gensyn!- Der er ingen tilmelding

 

55Nord-bussen

Så er det snart jul, og mange spejdere ønsker sig sikkert spejderting i julegave. 55Nords julekatalog er udsendt, men vil du se den rigtige vare – og spare porto – så kig ind i 55Nord-bussen. Den kommer i distriktet på disse dage:

  • Tirsdag 18. nov. kl. 16,00-17,30 i Låsby
  • Tirsdag 18. nov. kl. 19,00-21,00 i Silkeborg
  • Søndag 23. nov. kl. 12,00-13,30 i Skanderborg
  • Søndag 23. nov. kl. 15,30-17,30 i Søften

Se tour-planen på 55Nords hjemmeside her…

 

Nytårslejr for alle spejder 14+ (fra 28. dec. – 1. jan.)

Her er indbydelse til årets nytårslejr på Trollbjerg til trop-, senior- og roverledere.
Lejren er for spejdere i alderen 14+ (eller fra 8. klasse).
Håber I vil formidle indbydelsen til de spejdere, som den er relevant for – efterskole- spejdere er også meget velkommen.
Det er 6. år i træk, vi afholder lejren, og spejderne kan tilmelde sig enkeltvis og de dage de har tid og lyst til.
Spejderhilsen
Ester

Silkeborg Gruppe

Tilmeldingen ser du her: NYTÅRSLEJR PÅ TROLLBJERG I GJERN 2014-15, indbydelse og tilmelding


”Seniordysten”

I hele KFUM-spejdernes historie har det aldrig været et problem at få nye medlemmer – det har kun været et problem at holde på dem! OK – det er lidt enkelt sagt, men alligevel! Vi har i distriktet stor fokus på at støtte enhver form for senioraktivitet. Derfor er det en fornøjelse at indbyde til ”Seniordysten”, en weekend for alle distriktets seniorspejdere. Dysten afholdes i weekenden 20.-22. februar. Stedet bliver Silkeborg, og den endelige indbydelse kommer snart på distriktets hjemmeside – glæd dig!

 

Linien Ud 6.-8. marts 2015

Linien Ud er det store lederkursus for alle ledere i midt- og nordjylland. Det afholdes i weekenden 6.-8. marts 2015 på Mellervangsskolen i Aalborg. I 2014 var Gudenå det distrikt, hvor der kom flest kursister fra – vi håber, det samme kommer til at gælde i 2013. Gruppelederen får direkte information om kurset.

 

Roland 2, påsken 2015

Også næste år står Gudenå Distrikt bag afvikling af et Roland 2-kursus. Det bliver i påsken og stedet bliver igen Wigwam i Horsens. Lene Kuntz og hendes stab har fået ok til at udbyde et kursus med 49 deltager. Vi ønsker god arbejdslyst til alle 13 i staben, som alle kommer fra vores distrikt. Tilmelding til kurset sker via Scoutzone.

 

Distriktsturneringerne i 2015

Næste år afholdes distriktsturneringerne i Silkeborg. Base for turneringerne for både bæver-ulve og for junior-spejder-senior er Lunden i Silkeborg, som distriktet har fået lov til at bruge. Det bliver vildt spændende at invadere Silkeborg med hundredvis af spejdere fredag-lørdag 8.-9. maj!

 

Gudenå 2015 – Gudenå Distrikts Lejr

Gudenå 2015, ja, det bliver det officielle navn på distriktslejren næste sommer.

Der er nu afholdt 2 af ialt 4 statusmøder om lejren, og alle de store opgaver med en lejr med 400 deltagere er nu besat. Lejren får en af dagene en hjemmeside. Når den er klar, kan du finde den som et link fra distriktets egen hjemmeside www.spejdernet.dk/gudenaa. Hjemmesiden bliver meget facts-orienteret, mens lejrens Facebook side er primært beregnet til ”at bygge en god lejrstemning op”.

Alt på lejrens hjemmeside bliver løbende opdateret.

 

Distriktslejr – og hvad så?

Vi har i distriktsstaben talt om, at formålet med en distriktslejr gerne skulle være et endnu bedre spejderarbejde for endnu flere børn og unge – kort fortalt. Fint nok, men hvordan følger vi op på det efter lejren? Det er ikke lejrstabens opgave at udtænke dette, så det kaster vi ud til alle: Hvem vil være med til at lave en form for opfølgning efter distriktslejren, så alle positive ting fra lejren udmøntes i en plan, som grupperne kan ”plukke” fra. Hvem vil være med til denne opfølgning? Kontakt spejdergudenaa@gmail.com.

 

Nye gruppeledere

En stor velkommen til to nye gruppeledere i distriktet:

Mette Dünser, Stjær Gruppe

Susanne Thuesen, Gjern Gruppe

 

Familiespejder

Der oprettes mange familiespejderenheder i landets spejdergrupper. I vores distrikt er der nu familiespejdere i Søften, Hammel og Stilling.

Korpset har nu indledet et samarbejde med landsorganisationerne Ungdommens Røde Kors og Natur og Ungdom om en fælles indsats for at oprette flere familiespejderenheder. Med dette samarbejde følger også en stor pengepulje, så vi gætter på, at det får mange grupper til at sige: det er nu, vi går i gang! Ved opstart – kontakt administrationscentret for mere information.

 

Tilskud til udlandsture

Distriktet har i flere år ydet et rejsetilskud til medlemmer fra distriktet, der enkeltvis tager til udlandet og møder andre spejdere der. Det vil vi gerne fortsætte med. Kontakt distriktet på spejdergudenaa@gmail.com, hvis du er mere interesseret.

 

Medlemsudviklingen i distriktet

Det ser ud til, at der en fin vækst af medlemmer i distriktet. Gudenå Distrikt er tæt på at blive det største distrikt i korpset. Sker det, skal det fejres. I første omgang lover vi som vi plejer en præmie til den gruppe, der har den største medlemsfremgang i % og vækst i antal medlemmer.

 

Jem & Fix

Vi synes, vi vil gøre lidt reklame for Jem & Fix, som har en pulje til støtte til lokale byggeprojekter. Læs selv videre på vistoetter.jemogfix.dk.

 

De bedste spejderhilsener fra

Distriktsstaben