Nyhedsbrev fra Gudenå Distrikt, KFUM-Spejderne i Danmark [november 2016]

 

Kære leder, rover og grupperådsmedlem

Her har vi igen et nyhedsbrev til jer med information om det spændende, der er sket og vil ske i Gudenå Distrikt. Selvom det er lidt tidligt, vil vi alligevel allerede nu ønske jer og jeres gruppe en Glædelig Jul og et godt og velsignet Nytår med mange gode spejderoplevelser.

Referat fra distriktsrådsmødet 26. oktober.

Referatet fra endnu et godt distriktsrådsmøde vedhæftes HER. Vær godt orienteret og læs den før din lederkammerat! Distriktsstaben vil følge op på mødet på sit decembermøde 8. december.

PL/PA

I weekenden 4.-6. november afholdtes årets PL/PA – denne gang med et rekordstort deltagertal på ca. 65 børn og unge. Vi vil ønske, at troplederne bruger den erfaring og viden, der er “puttet” i børnene og vil lade dem være med til at udvikle jeres gruppe. Også en stor tak til instruktørteamet med Michael som kursusleder.

Besøg af traileren fra 55Nord

Også i år får vores område besøg af traileren fra 55Nord, hvor vores butik har en masse julegaveideer til spejdere. Se HER, hvornår traileren kommer tæt på dig. Læs også 55Nord’s julekatalog HER.

Kursus i økonomidelen i korpsets nye medlemsservice

Vi afholder en kursusdag for gruppekasserere, hvor temaet er økonomidelen i den nye Medlemsservice. Dit job som gruppekasserer kan blive meget lettere med kontingentopkrævning og andre opgaver. Kurset afholdes lørdag 7. janusr kl. 9-15. Vi forventer, det bliver i Silkeborg-området. Kurset afholdes af korpset og faciliteres af Gudenå Distrikt. Nærmere info udsendes senere, men reservér datoen. Det bliver gratis at deltage, og det er inkl. forplejning.

Nytårslejr på Troldbjerg

Også i år afvikler Silkeborg Gruppe nytårslejr for alle spejdere fra 8. kl./14 år på Troldbjerg i Gjern Bakker. Vi foreslår hurtig tilmelding, da indbydelsen i år er lagt på Scoutzone og Spejdernet, så den når alle landets spejdere. Rammerne for 4 hyggelige nytårsdøgn sammen med spejderkammerater er perfekte – så tilmeld jer. Indbydelsen vedhæftes HER. Troplederne bedes udskrive den og udlevere den til spejderne, tak. Spejderhilsen fra Ester, tropleder i Silkeborg/Gødvad

Bootcamp i Gudenå Distrikt

Lørdag 14. januar er målrettet et rover-lederarrangement i distriktet – nærmere betegnet i Skanderborg. Det er en børnefri dag, hvor du udfordres med aktiviteter, du ikke har prøvet før, foredrag, du kan bliver klog af, og workshops om, hvordan du bliver en sej leder i din gruppe. Glæd dig også til godt en kulinarisk oplevelse og til super socialt samvær. Indbydelsen kommer ud inden jul. Tidsrammen er kl. 9-16 inkl. fri forplejning.

Linien Ud 3.-5. marts 2017

Så er nedtællingen til den store kursusbuffet begyndt. Se Linien Ud’s  hjemmeside HER, hvor du kan bestille information om kursusprogrammet, når det er klart. Linien Ud afholdes på en skole i Viborg.

Inside Out

I påsken 2017 fra 8.-15. april afholder Gudenå Distrikt et nyt ungdomskursus for unge i aldergruppen 15-17 år, der har været på Roland 2. Kurset afholdes på Moselund Spejdercenter, Hinnerup. Ved at klikke HER kommer du direkte ind på kursets hjemmeside, hvor både deltagere og gruppens ledere kan læse om, hvad man kan forvente at få med sig hjem. Instruktørteamet er næsten det samme, som plejer at arrangere Roland 2 i påsken – med Lene Kuntz som kursusleder. Det er lederudvikling af unge, så det batter…

Distriktsturneringer foråret 2017

Her henviser vi til referatet fra distriktsrådsmødet 26. oktober – se ovenfor

Spejdernes Lejr 2017

Er I ved at varme op til Spejdernes Lejr 2017? Er I forhåndstilmeldt? Spørgsmål er der nok af. Et af svarene kommer måske her: Giv spejderne muligheden for at målrette overskuddet ved salg af lodsedler til at gøre deltagerbetalingen mindre. Fordel 1: Det giver et pænt overskud at sælge lodsedler. Fordel 2: Børn vokser af at ringe på døren hos nogen, de ikke kender

Ny distriktskasserer

Inge Kragh har ønsket at stoppe som kasserer for Gudenå Distrikt for at hellige sig jobbet som leder i Stilling Gruppe. Derfor søger vi kontakt med en person, som vil påtage sig opgaven. Det kan være en tidligere leder, en forælder eller en anden interesseret. Distriktskassereren må gerne være med til  distriktsstabens møder, men det er ikke et krav. Spørgsmål og kontakt bedes ske til distriktschef Børge Møller.

Spejderhilsner
Gudenå Distriktsstab