Nyhedsbrev til lederne og roverne i Gudenå Distrikt [september 2014]

 

Nyhedsbrev til lederne og roverne i Gudenå Distrikt


Kære alle,
Vi håber, I alle har haft en god sommer med gode oplevelser for jeres selv, jeres familie og de spejderenheder, I har med at gøre. Spejdersæsonen er startet igen, og vi håber, I er ladt op.

Igen har vi en række informationer og indbydelser, vi gerne vil dele med jer.

Kan du ikke læse dette nyhedsbrev findes det også på på Nettet.

Distriktslejren i 2015

Lørdag 6. sept. havde vi indbudt til det første møde om distriktslejren næste år. Mange engagerede ledere og rovere deltog, og vi fik taget de første skridt mod en god lejr. Referatet bliver udsendt til gruppernes kontaktpersoner og GL i de grupper, hvor der ikke deltog nogen i mødet. Vi fik gennemgået det oplæg, som distriktsstaben var kommet med, og vendte en del andre temaer, der hører til en stor lejr. Oplægget – som kan ses på hjemmesiden her – blev stort set vedtaget, men skal først bekræftes på et møde 29. sept. i Hammel. Her mødes de folk, der har meldt sig til aktiviteter. Der er nok, der gerne vil lave aktiviteter for junior, spejder og senior, men vi skal snarest have fat i et par stykker, der vil arbejde med aktiviteter for bævere og ulve. Kontakt straks spejdergudenaa@gmail.com og meld dig til. Der bliver snarest lavet en informationsplan for lejren, men her og nu er lejren åben for netop dig, der kunne tænke sig at løse nogle af de opgaver, der står på hjemmesiden. Vil du ikke være førstevælger???

Distriktsrådsmøde torsdag 30. okt.

Vi vil gerne advisere om distriktsrådsmødet torsdag 30. okt., hvor alle gruppeledere, gruppekasserere og grupperådsformænd inviteres. Har du ønsker til dagsordenen, så giv besked til spejdergudenaa@gmail.com. Det bliver en spændende aften, hvor der bliver fokus på, hvordan grupperne har det. Udviklingskonsulent Thomas Hestbæk deltager.

Lederforum 19. nov.: Tema: Inklusion i spejderenheden

Inklusion af børn med særlige behov er en udfordring i folkeskolen og også i spejderenhederne.
Nogle børn kan være særligt sensitive, have ADHD, diagnoser inden for autismespektret eller på anden måde være handicappede.
Hvordan rummer vi disse børn i enhederne?
Spejderleder og socialrådgiver Lene Kuntz vil på årets lederforum i Gudenå Distrikt give et bud på udfordringerne. Lenes udgangspunkt er gennem sit arbejde som socialrådgiver i børnehandicap samt erfaring fra mere end 10 år som leder for børn med særlige behov. Der vil være rig mulighed for erfaringsudveksling og debat undervejs.  Reservér datoen. Mødet afholdes et sted i distriktet kl. 19. Stedet følger!

Jota/Joti

Så har vi fået indbydelse til Jota/Joti i Kjellerup. Mange spejdere fra Gudenå Distrikt plejer at deltage – og det gør de selvfølgelig også i år ?
Se indbydelsen her…
Se lederinformation her…

24-timersløbet i Silkeborg

Igen i år indbydes alle spejdere og skoleelever i Silkeborg til ”24-timersløbet” 26.-27. september. Det er et løb for alle, der ønsker et udfordrende løb, hvor samarbejde og udholdenhed sættes på prøve. Læs mere på indbydelsen her eller på løbets hjemmeside www.24Silkeborg.dk.

Indbydelse til PL/PA

Igen i år sørger et dynamisk team for at tilbyde et PL/PA-kursus til spejderne i distriktet. I år der koblet et Modul 4 på PL/PA for de ældste spejdere. De sidste år har kurset været fyldt op, så vær hurtig med tilmeldingen.
Læs lederinformation her…
Læs indbydelse til spejderne her, og få den omdelt til børnene snarest.

Linien Ud i 2015

Linien Ud – med et kursusudbud til alle lederne – afholdes næste år i weekenden 6.-8. marts 2015. Stedet er Mellervangsskolen i Aalborg. Indbydelsen sendes til grupperne i løbet af november måned.

Seniorweekend i distriktet

I weekenden 31. januar-1. februar arrangerer distriktet en seniorweekend for alle seniorspejdere i distriktet. Indbydelsen kommer senere.

Y’s Men’s lederpris til 2 ledere fra Gjern Gruppe

De 3 Y’s Men’s klubber i Silkeborg uddelte 27. august årets lederpris. Den uddeles hvert år til ungdomsledere i det frivillige og ulønnede kirkelige børne- og ungdomsarbejde i Silkeborg Kommune.
Årets priser gik til Peer Villadsen og Thore Nielsen fra KFUM-spejderne, Gjern Gruppe.
Priserne blev overrakt med hilsenen: ”Peer og Thore, I brænder for sagen, fuldt bevidste om jeres ansvar for ulveungerne, bæverne og seniorerne, de store lejre, weekendeturene og meget mere. Derfor har vi tildelt jer Y’s Men’s prisen 2014”.
Gudenå Distrikt ønsker jer også tillykke med den fornemme hædring.
Hils på Peer og Thore på DETTE FOTO.

Peer og Thore har bagefter reflekteret over priserne i deres tak til Y’s Men’s Club:

Vi lægger meget vægt på, at patruljerne skal lære at arbejde sammen for at nå et fælles mål. Vi mener begge, at sammenhold og fællesskab gør stærk, og vi vil gerne, at vore spejdere skal føle sig som en del af gruppen. De skal mærke, at der er brug for dem. Det giver børnene en stor styrke, at de mærker, at de en vigtig del af en gruppe med gode mål og ordentligt kammeratskab.
På den måde håber vi også, at patruljeleder og assistent lærer at tage ansvar for, at spejderpatruljen fungerer, og at det kan give dem gode erfaringer til brug senere i livet. Vores metode er, at man skal lære ved at prøve og det gør vi rent praktisk ved, at børnene skal samarbejde og øve sig i spejderfærdigheder, som de er nødt til at være flere om for at kunne nå et resultat. 
Vi er spejderledere, fordi vi tror på, at vi gennem ledergerningen kan støtte børnene i at blive selvstændige, demokratiske, ærlige og ansvarlige voksne – i en fremtidig mere og mere kompleks verden”.

(Det er bare flot skrevet!!!)

Svampetur

Gjern Natur arrangerer i samarbejde med KFUM-spejderne i Silkeborg en svampetur ved Trollhytten i Gjern lørdag 4. oktober kl. 13. Sammen med svampeguiden Peter Lange går man en tur i naturen og finder lækre svampe. Bagefter er der svampeinspireret mad fra grillen. Der kan være et mindre deltagergebyr, som inden dagen kan ses på hjemmesiden www.gjern-natur.dk
Alle naturvenner – herunder spejderledere – indbydes!

Støtte til udvikling i gruppen

Hvis gruppen ønsker distriktsstabens hjælp til lokal ledertræning, ideer til medlemskampagne og ideer til lederhvervning – så kontakt spejdergudenaa@gmail.com. Så kan vi sammen lave en plan for hjælpen

Det var alt for nu!

De bedste spejderhilsener fra

Gudenå Distrikt
Distriktsstaben
www.spejdernet.dk/gudenå